Ο Svensson εγκαινιάζει το PAR-perfect

Νέα λύση φιλμ κάλυψης εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή φωτός και σταθερό φωτοσυνθετική ένταση PAR

Η Svensson ξεκινάει μια νέα, καινοτόμο ιδέα : PARperfect, στο GreenTech στο Άμστερνταμ. Η λύση του φιλμ που εξασφαλίζει τέλεια, ομοιόμορφη κατανομή φωτός με σταθερό επίπεδο φωτισμού PAR στο θερμοκήπιο, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Με το PARperfect, η στάθμη σκίασης στο θερμοκήπιο μπορεί να ρυθμιστεί συνεχώς, από 20 έως 100%, ακριβώς όπως ένας φωτεινός ρυθμιστής. Η ιδέα βασίζεται σε ένα συνδυασμό οθονών, εκ των οποίων υπάρχουν τουλάχιστον δύο. Η κάτω οθόνη είναι η οθόνη PARPERfect climate. Η υψηλή διάχυση του PARperfect εξασφαλίζει ότι το φως κατανέμεται ομοιόμορφα στα φυτά. Αυτό εξασφαλίζει ότι η καλλιέργεια λαμβάνει πάντα τη σωστή ακτινοβολία. Το PARperfect είναι ιδανικό για όλες τις καλλιέργειες που πρέπει να προστατευτούν από τον έντονο ήλιο το καλοκαίρι.

Μεταβλητή κουρτίνα
Η θέση των φιλμ ρυθμίζεται συνεχώς ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός. Ως αποτέλεσμα, η στάθμη φωτός σε επίπεδο καλλιέργειας διατηρείται σταθερή ανεξάρτητα από την εποχή ή την ώρα της ημέρας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι, χάρη στην πολύ υψηλή διάχυση του PARperfect, η κατανομή φωτός σε επίπεδο καλλιέργειας είναι βέλτιστη. 

Κάθε φυτό λαμβάνει ίση ποσότητα φωτός PAR. Αυτή η μεταβλητή πραγματοποιείται με βάση τον έλεγχο φωτός PAR στον υπολογιστή κλιματισμού. Οι σύμβουλοι της Svensson βοηθούν τον καλλιεργητή εξηγώντας και εφαρμόζοντας το σύστημα στον υπολογιστή κλιματισμού.

Η  ιδέα PARperfect προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

Κάθε ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ λαμβάνει ακριβώς το σωστό επίπεδο φωτισμού, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Δεύτερον, είναι δυνατή μια υψηλότερη τιμή PAR του φυσικού φωτός. Το άμεσο ηλιακό φως στην καλλιέργεια αποκλείεται, πράγμα που εμποδίζει τη βλάβη από την καλλιέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ομοιομορφία, επιτάχυνση της καλλιέργειας, ποιότητα προϊόντος και λιγότερες ώρες φωτισμού εξομοίωσης, δημιουργώντας τελικά χαμηλότερο κόστος.

Το παραπάνω άρθρο μας προβάλει την αξία της ρύθμισης της θερμοκουρτίνας – σκίασις και του φωτοσυνθετικού φάσματος PAR για την μέγιστη παραγωγή στο χαμηλότερο κόστος. Ανάλογη λύση υπάρχει με φιλμ λευκό υψηλής διάχυσις με αυτόματα ανοίγματα για την μέγιστη διαπερατότητα PAR.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here