13η σύνταξη: Ψηφίζεται με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ο «μποναμάς» Τσίπρα


13η σύνταξη: Στο σχέδιο νόμου των 120 δόσεων προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους που θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί αύριο θα ενταχθούν και τα θετικά μέτρα του 2019 όπως η 13η σύνταξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» θα κατατεθούν και τα θετικά μέτρα μείωσης ΦΠΑ και θέσπιση της 13ης σύνταξης. 
Αναλυτικότερα πρόκειται για:

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% (εξαιρούνται ποτά – ροφήματα – αλκοόλ) και μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης στον συντελεστή του 13% (από 24%) με συνολικό κόστος περίπου 260 εκατομμύρια.

-Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το συντελεστή του 13% στον υπερκπτωτικό συντελεστή του 6%. Μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό αλλά και επιχειρήσεις.

-Παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκατ. ευρώ ως εξής:

Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.

Πηγή


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here